top of page

Bathroom Renovation​

With an aim to create a more functional family space, clients for this project targeted the bathroom for their renovation

The renovation took place in the existing bathroom but separated the toilet from the bathroom and allowed for bathroom fittings to be relocated. Who did the clients decide to contact? None other than bathroom renovation experts, RenoMasters.

(167 forbury road)

Interior:

The layout of the original bathroom was somewhat impractical. Unnecessary doors and small gaps made all bathroom furnishings a tight squeeze. Clients wanted to shift this bathroom and give it a much renovation to open and utilise the space while also moving the laundry out of the bathroom. 

The bathroom initially housed the washing machine, dryer and washing sink right next to the shower. This made it feel like a small and narrow space and definitely was not practical for family amounts of washing. This bathroom was broken up into three separate rooms, laundry, bathroom and toilet.

Structural changes were first up, removing doors and closing off entry ways to separate these rooms. the interior was gutted and then framing work could begin to rebuild walls in place of original openings. Tiling was ripped up from the floor and shower.

insulated and underfloor heated? (maybe not)

Bathroom:

Waterproofed and covered with blue linoleum

 

upgraded vanity, mirror, shower and shower head 

 

built in towel rail maximises the wall space and room for the vanity 

Shower measurements 

Toilet:

repainted, lino floor, basin and extractor fan

Custom made doors to maintain the characteristic joinery of the home.

A ____ x_____- cosmetic insert, again makes the most use out of somewhat restricted space - seeing as we were working  in a given area and could not expand

Laundry:

The renovated laundry has new blue custom cabinetry that compliments beautiful grey marble counter tops. With a washing machine and dryer now side-by-side, it provided room for this bench to be added. Grey lino flooring and light grey wall paint ties in perfectly with each other, and white joinery stand out even more.

Extra storage, space in the laundry, and a bench top, it is a much more  functional room and can

Before

During

After